Zavod Veles

Zavod Veles je zavod za trajnostni način življenja. Je produkt razvoja osebne zgodbe. Zavod je bil ustanovljen v začetku leta 2016, saj so ideje prerasle zakonske okvire, ki jih še dopušča dopolnilna dejavnost na kmetiji.

 

 

tipi

 

 

 

V jeseni 2015 smo se prijavili na razpis SloHra Socionet, kjer je bila naša ideja prepoznana za Naj idejo socialnega podjetja Posavja. Zmaga nam je omogočila kvalitetno izpopolnjevanju v socialnem inkubatorju Posavje, v zavodu Knof. Preko RRA Posavje in v sodelovanju s produkcijo Sever&Sever je nastal predstavitveni film o Kmetiji Veles.

 

 

 

Namen zavoda je ozavestiti ljudi o prednostih trajnostnega načina življenja, s poudarkom na trajnostni gradnji, tako na kmetiji kot po terenu.

Razširiti je potrebno strokovno znanje o naravni gradnji in ponuditi kvalitetne lokalne materiale tako samograditeljem kot obrtnikom v tem poslu.

 

Kmetija Veles je socialno podjetje, saj si prizadevamo za podjetništvo z okoljskim, družbenim učinkom, za lokalno samooskrbo in za vključevanje različnih skupin ljudi.

Velik pomen ima na naši kmetiji tudi prostovoljstvo. Tako se med nekaterimi prostovoljci stkejo močni stiki, ki prerastejo v prijateljstvo in postanejo del kmetije. Vabljeni, da se nam pridružite tudi v tej vlogi.

 

pesek

 

 

Preko delavnic in programov izobraževanja bomo obnovili Kmetijo Veles kot učno kmetijo in ponudili ljudem vse o naravni gradnji in trajnostnem načinu življenja na enem mestu.

Vrata naše kmetije so odprta posameznikom, otrokom in mladostnikom (saj na mladih svet stoji in so vedno generacijska povezovalna nit sprememb) ter  samograditeljem in obrtnikom (da lahko pridobijo ustrezno znanje in materiale za svojo gradnjo, obrt). Prav tako težimo k čezmejnemu sodelovanju in vidimo velik potencial v povezovanju s partnerji.

 

 

 

Kot podjetni partner smo se vključili v podjetno skupnost KNOF, saj nam le-ta omogoča, da stopamo po naši poti korak za korakom.

 

Verjamemo, da je ključ do kvalitetnega življenja v nas samih in v povezovanju podobno mislečih.

 

Več o naši ideji, ki jo bomo skozi čas razvili tukaj!

 

Posodabljamo tradicijo!