MLADI GRADIMO TRAJNOSTNO – prva delavnica. Juhej!

O izvedeni delavnici je nastal video, ki si ga lahko ogledate tukaj.

 

Oja, to je bila izkušnja !

 

Neizjemno smo veseli, srečni, zadovoljni z izpeljano prvo delavnico v projektu MLADI GRADIMO TRAJNOSTNO! S pomočjo prostovoljcev, srčnih ljudi, smo pripravili prostore na Kmetiji Veles za izvedbo prve delavnice.

 

Seveda je bilo potrebno pripraviti najprej teren, kjer se bo gradil kokošnjak in postaviti konstrukcijo, da so udeleženci lažje sodelovali pri ostalih metodah.

 

070 077 075

 

Prosta mesta so se hitro zapolnila in pričakovanja so rasla. V soboto dopoldan se je naša kmetija napolnila in prostor je zažarel. Delovna vnema je bila odlična, vzdušje nepozabno. Tkali so se medsebojni stiki, ki ostanejo pristni dosti več kot le eno delavnico.

 

001 mladiGRADIMOtrajnostno1 032 mladiGRADIMOtrajnostno1 056

 

 

Poanta delavnice ni bila zgolj gradnja objekta. V ozadju smo si zastavili mnogo več. Da povežemo sanje: naše in vaše. Ter jih začnemo realizirati. Že nekaj časa mi trka na srce, da je vsak uspešen projekt lahko resnično uspešen le, če je medsebojno povezovanje in sodelovanje. Tako je to postalo tudi glavni cilj tega programa.

Glavna nit delavnice je bila predstaviti udeležencem način trajnostnega bivanja in jim omogočiti vključitev v naš ritem življenja.

 

mladiGRADIMOtrajnostno1 041 mladiGRADIMOtrajnostno1 052 mladiGRADIMOtrajnostno1 040

 

Mislim, da ni potrebno posebno poudarjati, da so nas odlična hrana, sproščen klepet in toplina ognja,  le še bolj združili v enotno delovanje, v skupnost.

In tudi tega ni potrebno poudarjati, da je iz kokošnjaka nastala kokošja graščina, v kateri bo pozimi z veseljem prebival tudi naš pujs Pipek.

 

mladiGRADIMOtrajnostno1 106 mladiGRADIMOtrajnostno1 104 mladiGRADIMOtrajnostno1 105
mladiGRADIMOtrajnostno1 088 mladiGRADIMOtrajnostno1 085 mladiGRADIMOtrajnostno1 112

 

 

Kokošnjak je narejen iz lesene konstrukcije. Stene so butane, narejene iz slame in ilovice, na katero pride še apneni omet, ko se osušijo. Mi vsi smo bili s prvo delavnico MLADI GRADIMO TRAJNOSTNO! srečno zadovoljni in z navdušenjem pričakujemo novo. Vabljeni.

 

O izvedeni delavnici je nastal video, ki si ga lahko ogledate tukaj.