Zlati prah

Mogoče se sliši blato slabšalno, a zlato zato takoj popravi prvi vtis. Res je! Ilovica ni le zlate barve, ampak je tudi njena vrednost še kako zlata, zaradi svojih blagodejnih učinkov in bogatih nahajališč vsepovsod.

 

Ilovica je  vrsta prsti, ki je sestavljena iz enakovredne mešanice treh snovi: gline, peska in melja.

 

Nahajališče ilovice

Nahajališče ilovice

 

Je eden najstarejših gradbenih materialov, ki jih pozna človek. V preteklosti izredno razširjena, nato pa je počasi, najprej z apnom in kasneje še s cementom, izginjala iz domov.

 

Sedanjost  ji vrača vrednost in ozaveščenost ljudi o naravnih materialih ji ponovno dviguje izredno zanimanje.

 

 

Njene prednosti so uravnavanje vlage in vsrkavanje škodljivih stvari iz okolja. Ph ilovice je nevtralen in zato primeren tudi za naravno kozmetiko in celo za uživanje. Ker jo enostavno izkopljemo, ima priprava gradbene ilovice izredno majhno porabo energije za proizvodnjo. Ravno tako jo po uporabi brez ekološkega odtisa vrnemo naravi. Pri gradnji doma cenimo tudi njeno sposobnost akumuliranja toplote in zvočne izolacije.

 

 

 

 

Zavzemamo se za ekološko in lokalno. Prav zato smo pripravili lastno ilovico za prodajo. Ilovica je lokalno izkopana, prezimljena, presejana in zapakirana. Stestirana za grobi in fini  ilovnati omet, ki vam ga lahko naredimo. Po vaši želji lahko  vodimo delavnice na izbrani lokaciji in vam pomagamo pri samogradnji.

 

Posodabljamo tradicijo.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Za uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. preberi več

To spletno mesto za izboljšanje uporabniške izkušnje uporablja piškotke Google Analytics, ki beležijo vaše uporabniške podatke kot so:
- IP naslov,
- čas dostopa,
- št. obiskov strani,
- čas dostopa

Zapri